Poëzie in het dagelijks leven

Poëzie in het dagelijks leven

Je komt poëzie regelmatig tegen in het dagelijks leven. Misschien sta je er niet al te vaak bij stil, maar gedichten kunnen een grote impact hebben op mensen. Wellicht ben je er zelf ook dikwijls mee bezig omdat je gek bent op het schrijven ervan, of je leest graag het werk van bekende of minder bekende dichters. De voorbeelden in dit artikel herken je in ieder geval vast wel!

Liefdesgedicht
Op Valentijnsdag zijn veel mannen en vrouwen de ontvanger van een liefdesgedicht. Soms durft iemand alleen zijn of haar liefde te uiten door middel van een gedicht. Een stukje literaire kunst dat origineel is, heeft natuurlijk de voorkeur. Daarmee geef je aan dat je tijd en moeite hebt gestoken om er iets moois van te maken voor de liefde van je leven.

Wedstrijden
Op scholen worden regelmatig poëziewedstrijden gehouden om leerlingen te stimuleren om creatief aan de slag te gaan met de Nederlandse taal. Sommige jongeren komen er op die manier achter dat ze een talent hebben voor dichten!

Rapnummers
Sommige rapnummers zijn pure poëzie. Rijm wordt veel gebruikt in gedichten en ook in muziek. Toch komt het anders over wanneer iemand een nummer rapt of de tekst voorleest op een poëtische manier. Maar rap en poëzie hebben veel met elkaar gemeen.