Poëzieweek: 7 dagen romantiek

POEZIEWEEK_logoDe poëzieweek is een jong begrip, maar staat nu al bekend als 7 dagen romantische en diepgaande rijmwoorden en gedichten. Poëzie, dus. Eind januari dit jaar werd de poëzieweek voor het eerst georganiseerd, waarbij de organisatoren vertellen dat zij deze leven in blazen om het bereik van poëzie te vergroten. Net als het bekende fenomeen kinderboekenweek krijgt men bij de poëzieweek een mooi geschenk, geschreven door een bekende dichter en/of schrijver. Dit jaar werd het geschenk ‘Een Kooi van Klank’ genoemd en geschreven door Anna Enquist.

Zien, voelen en ervaren

De poëzieweek was dit jaar, ondanks – of misschien juist – door zijn eerste maal, een groot succes en wordt daarom ook komend jaar weer georganiseerd. Aan de poëzieweek zijn een hoop organisaties gekoppeld. Zo werken onder andere de Stichting Lezen Nederland, de Poëzieclub en Poetry International mee aan het organiseren van deze dichtende week. Samen willen de organisaties met de poëzieweek zowel ouder, als jong publiek motiveren om zich meer bezig te houden met poëzie. Niet met behulp van een wijzende vinger. Nee: de organisaties willen het publiek vooral laten zien, voelen en ervaren hoe bijzonder en verrijkend poëtische teksten kunnen zijn. Want poëzie is beslist onmisbaar en komt overal voor. Ook in het dagelijks leven.

Van muziek naar verwondering

De poëzieweek zal ook altijd een thema met zich mee dragen, zo besloten de organisatoren. Komend jaar zal dit thema ‘verwondering’ zijn, zo maakte de organisatie kenbaar. Waar het thema dit jaar ‘muziek’ luidde, zal komend jaar weer gedichten in een heel andere stijl met zich meebrengen. Ieder jaar zal een nieuw thema worden aangedragen, waardoor liefhebbers, dichters en professionals zich helemaal op kunnen storten. Een week vol poëzie: daar worden wij dichters blij van.

0 Comments ,

Reacties zijn gesloten.